Študije primerov

11 nasvetov za uspešen zaključek nakupa

Objavljeno 22.4.2011 v Nasveti, Študije primerov
11 nasvetov za uspešen zaključek nakupa
Optimizacija postopka zaključka nakupa je ključna za vsakega spletnega trgovca. Raziskave uporabe spletnih trgovin že vrsto let kažejo, da vsaj 50% potencialnih kupcev nikoli ne zaključi nakupa.

Smashing Magazine je pred kratkim opravil eno najboljših raziskav na to temo. Raziskavo so opravili na 15 svetovno znanih spletnih trgovinah kot so Apple, Zappos, Walmart in Nordstrom. Ugotovitve, priporočila in smernice so zbrali v dokumentu E-Commerce Checkout Usability, ki ga je možno kupiti za $250. Na njihovi spletni strani pa si je možno brezplačno ogledati 11 najpomembnejših smernic te raziskave, ki bodo koristile vsakemu spletnemu trgovcu.

F-commerce statistike in primeri dobre prakse

Objavljeno 15.4.2011 v Trendi, Tržne raziskave, Študije primerov
F-commerce statistike in primeri dobre prakse
Strokovnjaki že vrsto let predvidevajo, da bo Facebook postal "the next big thing" spletnega trgovanja, da bo občutno spremenil navade spletnih kupcev, da brez njega ne bo več možno uspešno prodajati in podobno. Na spletni strani socialcommercetoday.com smo zasledili dva zanimiva članka, ki potrjujeta, da se predvidevanja uresničujejo. 
Facebook commerce v številkah ter 20 primerov dobre prakse.

Prenova spletne trgovine Merkur

Objavljeno 21.12.2010 v Študije primerov
Prenova spletne trgovine Merkur
Podjetje Merkur d.d. je eden od pionirjev spletnega trgovanja v Sloveniji, saj je prvo spletno trgovino vzpostavilo že leta 2000. Naš največji izziv je zato bil, kako nadgraditi vse uspehe, izkušnje in znanje pridobljene v preteklih letih ter zagotoviti uspešnost spletnega prodajnega kanala tudi v prihodnjih letih.

Prikaz popusta na gumbu za Dodaj v košarico

Objavljeno 15.11.2010 v Nasveti, Študije primerov
Prikaz popusta na gumbu za Dodaj v košarico
Večni izziv vsakega spletnega tržnika je maksimizacija konverzije tržnih aktivnosti. V spletnih trgovinah je ta izziv še toliko večji, a tudi zelo natančno merljiv. V spletni trgovini Christianbook.com smo zasledili zanimivo uporabo gumba "Dodaj v košarico", kjer je v samem gumbu naveden tudi znesek popusta na posameznem izdelku.

Glede na to da Christianbook.com te gumbe sedaj uporablja že več mesecev samo prepričani, da so testiranja pokazala, da izboljšujejo konverzijo oziroma število in povprečno vrednost nakupov.

Tesco čitalec črtnih kod za spletno naročanje

Objavljeno 3.11.2010 v Študije primerov
Tesco čitalec črtnih kod za spletno naročanje
Tesco je pred kratkim nadgradil svojo iPhone alikacijo za spletno naročanje s čitalcem črtnih kod. Čitalec omogoča uporabniku dodajanje izdelkov v svojo online košarico skoraj kjerkoli, na primer v trgovskem centru ali pa na obisku pri prijateljih, kjer je ravnokar poskusil odlično vino, ki ga želi kupiti. Konverzija se bo v bodoče lahko dogajala kjerkoli in kadarkoli!

Študija primera

Prenovili smo spletno trgovino vodilnega slovenskega trgovca z izdelki za opremo doma, vrta, elektrotehničnih in gradbenih izdelkov.

Spletna trgovina Merkur

Vaš svetovalec

Podpora Sonce.net
tehnična podpora
T: +386.1.600.37.20
E: podpora@sonce.net
Sonce.net d.o.o.
Šmartinska c. 106
SI-1000 Ljubljana