Aktualno

Zakaj kupci ne zaključijo nakupa ?

Objavljeno 19.5.2011 v Nasveti, Tržne raziskave
Zakaj kupci ne zaključijo nakupa ?
V predhodnem članku "11 nasvetov za uspešen zaključek nakupa" smo si pogledali primere dobre prakse, ki preverjeno zvišujejo konverzijo obiskovalcev spletne trgovine v kupce. Članek je bil usmerjen predvsem na izboljšavo uporabniške izkušnje. 

Tokrat bi vas radi opozorili tudi na članek objavljen na Getelastic.com, v katerem si lahko pogledate katere "ponudbene" dejavnike je potrebno učinkovito rešiti, še preden se posvetimo izboljšavam same uporabniške izkušnje, saj so ti v očeh kupcev tudi najpomembnejši.

11 nasvetov za uspešen zaključek nakupa

Objavljeno 22.4.2011 v Nasveti, Študije primerov
11 nasvetov za uspešen zaključek nakupa
Optimizacija postopka zaključka nakupa je ključna za vsakega spletnega trgovca. Raziskave uporabe spletnih trgovin že vrsto let kažejo, da vsaj 50% potencialnih kupcev nikoli ne zaključi nakupa.

Smashing Magazine je pred kratkim opravil eno najboljših raziskav na to temo. Raziskavo so opravili na 15 svetovno znanih spletnih trgovinah kot so Apple, Zappos, Walmart in Nordstrom. Ugotovitve, priporočila in smernice so zbrali v dokumentu E-Commerce Checkout Usability, ki ga je možno kupiti za $250. Na njihovi spletni strani pa si je možno brezplačno ogledati 11 najpomembnejših smernic te raziskave, ki bodo koristile vsakemu spletnemu trgovcu.

F-commerce statistike in primeri dobre prakse

Objavljeno 15.4.2011 v Trendi, Tržne raziskave, Študije primerov
F-commerce statistike in primeri dobre prakse
Strokovnjaki že vrsto let predvidevajo, da bo Facebook postal "the next big thing" spletnega trgovanja, da bo občutno spremenil navade spletnih kupcev, da brez njega ne bo več možno uspešno prodajati in podobno. Na spletni strani socialcommercetoday.com smo zasledili dva zanimiva članka, ki potrjujeta, da se predvidevanja uresničujejo. 
Facebook commerce v številkah ter 20 primerov dobre prakse.

Interaktivna spletna trgovina z "živimi" prodajalci

Objavljeno 6.4.2011 v Novice, Trendi
Interaktivna spletna trgovina z
Švedsko telekom podjetje Tre je predstavilo zanimiv koncept spletne prodaje prihodnosti. 3LiveShop je po našem mnenju zelo realni primer, kako bodo lahko predvsem storitvena podjetja v prihodnje ustvarila nove prodajne poti z učinkovito združitvijo spleta in tradicionalnih prodajnih točk.

Nasveti za uspešno spletno prodajo v letu 2011

Objavljeno 24.1.2011 v Nasveti
Nasveti za uspešno spletno prodajo v letu 2011
Getelastic.com je v enem dokumentu zbral 313 nasvetov za uspešno spletno prodajo v letu 2011. V dokumentu vsak spletni trgovec zagotovo najde vsaj nekaj idej za nadgradnje, optimizacijo in izboljšanje rezultatov v letu 2011.

Študija primera

Prenovili smo spletno trgovino vodilnega slovenskega trgovca z izdelki za opremo doma, vrta, elektrotehničnih in gradbenih izdelkov.

Spletna trgovina Merkur

Vaš svetovalec

Podpora Sonce.net
tehnična podpora
T: +386.1.600.37.20
E: podpora@sonce.net
Sonce.net d.o.o.
Šmartinska c. 106
SI-1000 Ljubljana